(recept
si oblíbilo 178 návštěvníků)
PĚNOVÍ INDIÁNCI
Potřebné ingredience
6 bílků 200 g cukru krupice 1 jahodový vitacit 1 balíček piškotů 1 čokoláda na vaření
Postup přípravy
1.Bílky s cukrem a vitacitem šleháme elektrickým šlehačem 20 minut ve vodní lázni. Vodní lázeň hřejeme na mírném ohni, aby se nám bílky neuvařily.
2. Vzniklou hmotu naplníme do čistého cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a stříkáme na piškoty. Můžeme použít i upečená linecká kolečka.
3. Indiánky namáčíme do rozpuštěné čokolády a necháme ztuhnout.
DOBROU CHUŤ !!
2. Vzniklou hmotu naplníme do čistého cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a stříkáme na piškoty. Můžeme použít i upečená linecká kolečka.
3. Indiánky namáčíme do rozpuštěné čokolády a necháme ztuhnout.
DOBROU CHUŤ !!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
brucha
(upraveno)
18. 12. 2013, 23:46
Děkuji za recept výborný.Jen jsme je před namáčením dali na 10 - 15min do trouby na 100% vysušit oni udělají kůrku a jsou krásně máčet fakt paráda a sněhové cukrový se z toho receptu dělá taky výborně a těsto krásně drží
Opeth
(upraveno)
15. 11. 2012, 16:08
určitě chci indiánky vyzkoušet ale zajímá mě jak dlouho asi vydrží? plánuji udělat na vánoce
EVA.Z.
(upraveno)
9. 10. 2012, 22:46
tak už jsem se k nim konečně dostala ta pěna je naprosto vynikajííící jen ta piškota mi tam příjde taková tvrdá tak příště upeču korpus jako dělám na špičky
VeronikaAB
(upraveno)
16. 12. 2011, 23:10
nemužu sehnat vitacit jahodový
zofka1
(upraveno)
22. 12. 2010, 11:24
tak doted jsem si myslela,že jsem docela dobra,ale prostě mě nešly mačet v te čokoladě ,bych se zblaznila.tak jak je udělat jako krasné indianky a ne jako paskřivce? jinak jsou velmi dobré.
moonnca
(upraveno)
20. 12. 2010, 11:45
Včera jsem je dělala, porpvé v životě se strachem, ale povedli se na 1*. Pár rad začátečníka : suroviny jsem všechny dala do kastrůlku (i bílky jen rozkleplé) a až poté začala šlehat ve vodní lázni - tu jsem stáhla aby uplně nebublala, jen perličkovala. Plnění šlo lépe když jsem vyskládala piškoty na plech, prve jsem si piškot držela v ruce, ale z toho byli indiánci křiví. Dala jsem je na 15min to trouby 100st. až byli na omak suší máčela jsem, nepovedli se mi asi jen dva velcí ti mi tam spadli, ale když člověk udělá velikost vosího hnízda, nebo malinko větší, tak určitě nesjedou do čokolády. Díky za vynikající recept
Kadlatko
(upraveno)
18. 12. 2010, 12:46
Tak jsem vyzkoušela chuťově pěna výborná, dokonce to i drželo tvar, ale namáčení do čokošky horor-vedle deseti jakš takš indiánků hromada glcanců, když bych dělala příště, tak asi bych to čokoládou jen postříkala. Jako vánoční cukroví to není, to je na další den na spotřebu. Asi mám volšový ruce, ale za mě už to pokoušet nebudu.
agant
(upraveno)
16. 12. 2010, 12:43
dobrý den, tak jsem je včera dělala a jsou vynikající. jen jsem je před namáčením do čokolády dala na chvíli do trouby , aby mi udělali krustičku a neroztekli se pod čokoládou.
Petra Veverkova
(upraveno)
11. 12. 2010, 15:05
Moc prosím,kolik té marmelády?
babeta99
(upraveno)
10. 12. 2010, 13:59
dobrý den indiánci se mi moc líbí a asi je na Vánoce vyzkouším, jen bych se chtěla zeptat jak dlouho se dají skladovat?
citren
(upraveno)
8. 12. 2010, 22:28
petrušak
(upraveno)
7. 12. 2010, 7:48
mate je užasne ja indianky miluju a hned je vyzkoušim
breberunka
(upraveno)
2. 12. 2010, 12:01
Dobrý den, ráda bych zkusila Vaše indiánky, ale mám obavu, zda je zvládnu, můžete mi říct, jak dlouho před Vánoci indiánky pečete a jak dlouho vydrží a případně kolik je asi kusů z jedné dávky.Děkuji, jinak jste moc šikovná
lemulka
(upraveno)
29. 11. 2010, 18:59
Ráda bych měla dotaz - chci je letos zkusit, vždy mi zbydou bílky a kokosky doma nikdo nechce. Když vyšlehám ten sníh, dám ho na chvíli do lednice. Pak nastříkám na piškoty a do té čokolády je obracíte a namáčíte? Nespadne mi to z toho piškotu? Díky Lenka
breberunka
(upraveno)
2. 12. 2010, 12:07
@lemulka
to by mě také zajímalo, pořád si to promýšlím..
rapant
(upraveno)
26. 11. 2010, 19:31
Dobrý den, můžu se zeptat,kde se dá koupit ten jahodový vitacit???Hledala jsem ho v Tescu a Kauflandě,ale marně.Děkuji za radu Petra
Zuzkanka_eclat
(upraveno)
29. 11. 2010, 19:28
@rapant
V globusu ho maji
udo1030
(upraveno)
27. 11. 2010, 23:38
@rapant
Musíte hledat spíše menší samoobsluhy. U nás běžně k sehnání v sámošce na sídlišti
Zrušený účet
(upraveno)
19. 11. 2010, 10:53
mohu dotaz ??? jak vyzrajete nad salmonelou
udo1030
(upraveno)
19. 11. 2010, 12:00
@
Pokud jste recept četla, tak bílky se 20 minut vaří ve vodní lázni . Tak asi tak......
ssonda
(upraveno)
17. 11. 2010, 19:05
Bych se bála ten vitacit tam sypat hned do těch bílků.Taky je dělám ale s jahodovou marmeládou .Jo a vy je ale ozdobnou špičkou nastříkané nemáte
udo1030
(upraveno)
19. 11. 2010, 23:38
@ssonda
Mám je nastříkané špičkou hladkou, ale psala jsem recept podle originálu. Nevěděla jsem ,že zde komentujoí maminky, které hledají jenom chyby . Vitacit je úplně v pořádku. Díky němu se pěna obarví, ochutí a bílky krásně stuhnou a jsou pevné .
ssonda
(upraveno)
20. 11. 2010, 8:27
@udo1030
....
udo1030
(upraveno)
19. 11. 2010, 23:37
@ssonda
Recept není zkopírovaný, dostala jsem ho od manželovy maminky a fotku vlastní dodám až budu péct podruhé, nestihla jsem vyfotit, protože se po nich zaprášilo. Jestli jsem vás nějak ranila, tak se za to omlouvám. V době adventu a vánočních příprav si myslím, že by na sebe měli být lidé slušní a ne se dohadovat kvůli jedné fotografii. Slibuji, že svojí fotku dodám.
ssonda
(upraveno)
20. 11. 2010, 8:27
@udo1030
To máte pravdu
SimonaV.
(upraveno)
16. 11. 2010, 12:30
Vypadají úžasně a určitě je letos vyzkouším Můžu se jenom zeptat na ten vitacit? Máte ho tam kvůli barvě a chuti nebo má jinou podstatnou úlohu? A jde to i bez něj? Děkuji
udo1030
(upraveno)
19. 11. 2010, 10:40
@SimonaV.
Určitě můžete přidat i marmeládu
lolia
(upraveno)
15. 11. 2010, 15:16
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu dělala sem indiánky a pokaždé jak sem je nastříkala na piškot se mi krém hned rozplácnul kde můžu být chyba prosím o radu děkuji
lolia
(upraveno)
17. 11. 2010, 18:58
@lolia
Moc děkuji za odpověd doufám že pak už konečně budou jaké maj být
udo1030
(upraveno)
15. 11. 2010, 15:47
@lolia
Musíte krém ušlehat do tuhé konzistence ve vodní lázni, jako na pěnové pečivo. Nastříkané nechat chvíli zatuhnout a pak namáčet do čokolády. Čokoláda nesmí být horká!!!
Marci75
(upraveno)
13. 11. 2010, 19:07
Vypadají báječně a mám je chuť zkusit. Mohla bych poprosit o podrobný postup, jak ty bílky vyšlehat? Vodní lázeň, vím co je Ale : Mám nejdřív vyšlehat samotné bílky a pak do nich cukr a vitacit přidávat? Nebo to vyšlehat všechno najednou - dát cukr do ještě tekutých bílků? A nebude v bílkách "křupat"? Rozpustí se? A jak teplou vodu máte v té lázni - horkou, ale ne vyřící? Nebo jen teplou, aby se do ní dalo sáhnout rukou? Mám blbé otázky, ale děkuji za pochopení, na cukroví já jsem dřevo